Liga Adelante 2011-12, Deportivo 2-1 Celta

Galego

Domingo, 13/11/2011 - 20:00 horas - Estadio Municipal de Riazor.

Liga Adelante 2011/2012, Xornada 13.

R. C. Deportivo de La Coruña 2-1 R. C. Celta de Vigo.

Riazor presentaba o cheo absoluto para presenciar o que era un auténtico derbi de primeira, un gran partido con moita intensidade e un ambiente espectacular. O Dépor amosaba algunhas diferencias no seu once habitual, Jesús Vázquez por acumulación de tarxetas e Guardado, convocado coa súa selección, facían modificar a aliñación a Oltra que daba entrada ó canteirán Juan Domínguez como parella no centro do campo de Bergantiños e a Saúl, que ocuparía a banda dereita deixando a contraria ó portugués Salomão. Os branquiazuis saíron a polo encontro dende o primeiro momento e froito dese espírito naceu o primeiro tanto. Xogada pola dereita na que combina Laure con Valerón, o canario da un gran pase a Saúl e este fai o propio centrando raso para que Riki, adiantándose no primeiro pao á defensa, fixera o primeiro de calcaño e coa colaboración involuntaria de Jonathan Vila, que desviou o esférico para a súa portería. Só transcorreran 4 minutos e o partido poñíase de cara para os coruñeses. Dous minutos máis tarde Valerón asiste a Riki, pero o seu control quédase algo atrás e non pode aproveitar ben o seu desmarque, aínda que o de Aranjuez fíxose oco e realizou un disparo que Yoel detivo sen complicacións. O Celta tivo a primeira ocasión nun disparo dende a frontal que marchouse fóra. Ós 11 minutos producíase a mala noticia para os herculinos, Riki caía lesionado e tivo que ser substituído pouco despois por Lassad. No 22 os vigueses tiveron unha clara ocasión, tira David Rodríguez e despexa Aranzubia, pero o balón queda solto e o rexeite o recolle De Lucas que con todo a favor envía o balón ás nubes. Máis tarde os vigueses reclamaron penalti por man de Laure, pero o árbitro non pitou nada. A medida que pasaban os minutos o Celta ía tomando máis o control de balón. Mentres, no Deportivo, o xogador que creaba máis perigo era Salomão, que estaba a ser un pesadelo para Oier, que recibiu un cartón amarelo no 33 por facerlle falta ó portugués. Xusto antes do descanso, De Lucas fai un bo pase para David Rodríguez, que realiza un complicado disparo, pero Aranzubia detívoo sen problema.

Na segunda parte comezaron mellor os locais, que reclamaban penalti por un empurrón na área a Juan Domínguez cando este ía a rematar, pero o colexiado nesta ocasión tampouco sinalou a pena máxima. E pouco despois apareceu de novo Juan Domínguez, que fixo lucirse ó meta rival e enviar a córner o forte disparo que realizara dende fóra da área. O Dépor dominaba, pero os visitantes tiveron oportunidade de poñer o empate nunha perda de balón dos coruñeses no seu campo. Iago Aspas pasa o balón a Bermejo que non consegue superar a Aranzubia. Nunha boa xogada de Salomão pola esquerda, Valerón tivo a sentencia, pero o seu remate, en posición moi forzada, marchouse fóra. Tamén intentouno Lassad con un tiro potente dende a dereita, pero o porteiro interveu impedindo o tanto. E cando mellor estaba a xoga-lo Dépor, marcou Orellana a pase de De Lucas aproveitando o oco na zaga deportivista. Aguantou ben ante a oposición de Ayoze e dende o chan consegue poñer as táboas no marcador. Pouco durou a alegría no conxunto celeste. Un minuto máis tarde, o propio Orellana fallaba na entrega ante a presión de Laure no centro do campo. O balón recólleo Lassad e inicia a carreira contra a portería visitante. Sen dubidar, dende a frontal, o franco-tunecino pega un potentísimo disparo que manda o balón directo ó fondo da rede. Golazo de Lassad que pechaba o partido deixando os tres puntos en Riazor e ós herculinos con moita máis confianza e ánimo para afrontar os seus próximos partidos.

Deportivo: Aranzubia; Laure, Colotto, Aythami, Ayoze; Álex Bergantiños, Juan Domínguez; Saúl (Bruno Gama, m. 66), Valerón, Salomão (Pablo Álvarez, m. 86); e Riki (Lassad, m.13).

Celta: Yoel; Oier, Jonathan Vila, Catalá, Roberto Lago (Bellvís, m. 66) ; Oubiña, Álex López; De Lucas, Bermejo (Joan Tomás, m. 58), David Rodríguez (Orellana, m. 66); e Iago Aspas.

Goles: 1-0, m. 4: Jonathan Vila, en propia meta; 1-1, m. 82: Orellana; 2-1, m. 83: Lassad.

Árbitro: López Acera (colexio estremeño). Amoestou a Laure, Ayoze, Juan Domínguez e Álex Bergantiños, por parte do Deportivo.

Castellano

Liga Adelante 2011/2012, Jornada 13.

Riazor presentaba el lleno absoluto para presenciar lo que era un auténtico derbi de primera, un gran partido con mucha intensidad y un ambiente espectacular. El Dépor mostraba algunas diferencias en su once habitual, Jesús Vázquez por acumulación de tarjetas y Guardado, convocado con su selección, hacían modificar la alineación a Oltra que daba entrada al canterano Juan Domínguez como pareja en el centro del campo de Bergantiños y a Saúl, que ocuparía la banda derecha dejando la contraria al portugués Salomão. Los blanquiazules salieron a por el encuentro desde el primer momento y fruto de ese espíritu nació el primer tanto. Jugada por la derecha en la que combina Laure con Valerón, el canario da un gran pase a Saúl y éste hace lo propio centrando raso para que Riki, adelantándose en el primer palo a la defensa, hiciera el primero de tacón y con la colaboración involuntaria de Jonathan Vila, que desvió el esférico hacia su portería. Sólo habían transcurrido 4 minutos y el partido se ponía de cara para los coruñeses. Dos minutos más tarde Valerón asiste a Riki, pero su control se queda algo retrasado y no puede aprovechar bien su desmarque, aunque el de Aranjuez se hizo hueco y realizó un disparo que Yoel detuvo sin complicaciones. El Celta tuvo la primera ocasión en un disparo desde la frontal que se marchó fuera. A los 11 minutos se producía la mala noticia para los herculinos, Riki caía lesionado y tuvo que ser sustituido poco después por Lassad. En el 22 los vigueses tuvieron una clara ocasión, chuta David Rodríguez y despeja Aranzubia, pero el balón queda suelto y el rechace lo recoge De Lucas que con todo a favor envía el balón a las nubes. Más tarde los vigueses reclamaron penalti por mano de Laure, pero el árbitro no pitó nada. A medida que pasaban los minutos el Celta iba tomando más el control de balón. Mientras, en el Deportivo, el jugador que creaba más peligro era Salomão, que estaba siendo una pesadilla para Oier, que recibió una cartulina en el 33 por hacerle falta al portugués. Justo antes del descanso, De Lucas hace un buen pase para David Rodríguez, que realiza un complicado disparo, pero Aranzubia lo detuvo sin problemas.

En la segunda parte comenzaron mejor los locales, que reclamaban penalti por un empujón en el área a Juan Domínguez cuando éste iba a rematar, pero el colegiado en esta ocasión tampoco señaló la pena máxima. Y poco después apareció de nuevo Juan Domínguez, que hizo lucirse al meta rival y enviar a córner el fuerte disparo que había realizado desde fuera del área. El Dépor dominaba, pero los visitantes tuvieron oportunidad de poner el empate en una pérdida de balón de los coruñeses en su campo. Iago Aspas pasa el balón a Bermejo que no consigue superar a Aranzubia. En una buena jugada de Salomão por la izquierda, Valerón tuvo la sentencia, pero su remate, en posición muy forzada, se marchó fuera. También lo intentó Lassad con un tiro potente desde la derecha, pero el portero intervino impidiendo el tanto. Y cuando mejor estaba jugando el Dépor, marcó Orellana a pase de De Lucas aprovechando el hueco en la zaga deportivista. Aguantó bien ante la oposición de Ayoze y desde el suelo consigue poner las tablas en el marcador. Poco duró la alegría en el conjunto celeste. Un minuto más tarde, el propio Orellana fallaba en la entrega ante la presión de Laure en el centro del campo. El balón lo recoge Lassad e inicia la carrera hacia la portería visitante. Sin dudarlo, desde la frontal, el franco-tunecino pega un potentísimo disparo que manda el balón directo al fondo de la red. Golazo de Lassad que cerraba el partido dejando los tres puntos en Riazor y a los herculinos con mucha más confianza y ánimo para afrontar sus próximos partidos.

Deportivo: Aranzubia; Laure, Colotto, Aythami, Ayoze; Álex Bergantiños, Juan Domínguez; Saúl (Bruno Gama, m. 66), Valerón, Salomão (Pablo Álvarez, m. 86); y Riki (Lassad, m.13).

Árbitro: López Acera (colegio extremeño). Amonestó a Laure, Ayoze, Juan Domínguez y Álex Bergantiños, por parte del Deportivo.